Miért száraz sóterápia?

Mivel is kezdhetném ezt a bejegyzést, hisz  a só jótékony hatásáról millió példát lehetne sorolni, létfontosságú a szervezetünk számára. Nyugodtan mondhatjuk, só nélkül nem lenne élet!  Például tudtátok-e, hogy  a könny és a vér  is  1%-os sóoldat, amely megegyezik az őstengeri só-koncentrációjával? Vagy a magzatvíz az anyaméhben is  1%-os sóoldat?

Szóval a só ott van bennünk, körülöttünk; használjuk az élet számos területén. A természetes gyógymódokat támogatók körében évek óta ismert a só egészségmegőrző-, regeneráló és immunerősítő hatása, ezért is terjedhettek el ilyen széles körben a sószobák különböző formái. De kérdeznéd most biztosan, olyan sok mindent lehet hallani ezekkel kapcsolatban. Mégis hová vigyem a gyermekem, vagy ha én magam szeretném kipróbálni, merre induljak?

Miért jobb a száraz sóterápia? Mi a különbség a hagyományos sószoba és a száraz sóterápia között? Na, itt az első akadály, ahol megtorpannak az érdeklődők. Van-e köztük különbség, s ha igen akkor mi is az? Nem mindegy? Sószoba-sószoba… A válaszom erre: egyáltalán nem!

Jó, ha tudjuk, hogy a  száraz sóterápia hatékonyságát a szobában lévő sógenerátor adja, ami nem akármilyen sót porlaszt a levegőbe, hanem gyógyászati célra előállított tisztított orvosi sót, tehát nem tartalmazza a natúr sókban található ásványi anyagokat! Ez azért lényeges, mert a beporlasztott sószemcséknek a mérete nagyon  pici, a mikronnyi részecskék könnyedén és szinte akadálytalanul le tudnak jutni egészen a hörgőkig, közben megtisztítják és fertőtlenítik a felső és az alsó légutakat. Ám azt is tudjuk, hogy a só magához vonzza a vizet, így  „menet közben” a  légutakban megtapadt nyákot is feloldja, így a tisztulás érezhetően hatékonyabb.

De nézzük, meg mi történik a köztudatban lévő sószobákban? Sok wellness szállodában találkozhattunk már ezekkel a helyiségekkel, s aki betér oda, kellemes látvány fogadja, hangulatvilágítás, nyugtató zene. A falba beépített sótéglákból kipárolgó só koncentrációja azonban minimális. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert nem a már fent említett hatások elérésére lettek kialakítva. A sóoldatok párologtatásánál sem más a helyzet, ott is hígított formában inhaláljuk be a sót adott páratartalom mellett, amivel nem minden esetben támogatjuk meg a gyógyulás folyamatát.


A Sómanó-terápia egy szabályozott száraz sóterápia!

Ez azt jelenti, hogy egy speciálisan erre a célra kifejlesztett sógenerátor segítségével magas sűrűségű száraz sót porlasztunk a levegőbe alkalmanként minimum 3x (szabályozottan!), amely belélegezve a légutak nyálkahártyájával érintkezve fejti ki terápiás hatását.

Miért fontos, hogy szabályozott?

Mert felesleges a szervezetet leterhelni egy túlzottan magas koncentrációval, amikor a számára ideális mennyiség fogja a legoptimálisabb hatást kiváltani.

Ha száraz sóterápia, akkor Sómanó-terápia 🙂